Polaznici

oboji dan

DAMIR BENKO (71), umirovljenik

Za naše radionice čuo je od kolegice s kojom je pohađao tečaj u Otvorenom učilištu, također preko Zoom-a. Likovne radionice polazio je još kao radno aktivan u svojoj radnojorganizaciji gdje su za zainteresirane bile organizirane likovne aktivnosti. Najviše ga zanima keramika, ali odlučio se okušati u našim radionicama iz znatiželje i želje da kvalitetno ispuni slobodno vrijeme. „Oboji Dan je zanimljiva kreativna radionica uz veselo druženje.“ 

Ana_Kolar

ALEMKA BOŽIĆ, umirovljenica

ima već velike unuke, mačka starog 10 godina ali i dugovječnu majku (97) o kojoj se svakodnevno brine. Uspjela je naći vremena za sebe i naše radionice, na kojima rado i uspješno sudjeluje. Pred kraj svake radionice chatom javlja koliko joj je bilo zanimljivo i putem Whats appa šalje svoje zanimljive radove: „Svaki put me ugodno iznenadite. Nisam ni sanjala da ću ovako nešto raditi. Super pristup kreativnom izražavanju, oduševio me!“

Ana_Kolar

GORDANA ŠABAN (70), umirovljenica

“Potpuno novo, lijepo iskustvo koje nam oslobađa misli. Radionica je odlično organizirana, daje nam znanje iz svijeta slikarstva, ali i uči nas osnovnim pojmovima slikarstva.

oboji dan

KREŠIMIR PAVLINIĆ (66), umirovljenik

„Radionica je izvrsno pogođena. Početak s miješanjem boja je inovativan i pruža novi pristup.“

Ana_Kolar

VESNA MALY GALZIGNA (75), umirovljenica

Iako u malom prostoru i radu preko mobitela, jako se veselila svakoj radionici.

Ana_Kolar

ANKA KOZAR (70), umirovljenica

ima dvoje odrasle djece i dvoje unučadi koje zbog korone rijetko viđa. Iako ih ne može zagrliti, sretna je što zahvaljujući naprednoj tehnologiji redovito s njima komunicira. Stoga su joj i naše radionice pravo osvježenje.

„Evo, sve što je lijepo, brzo prođe. Hvala na novim spoznajama.“

oboji dan

PAVE NOBILO (72)

od kad je u mirovini, već 15 godina bavi se umjetnošću. Oslikava svilu i tu ima uspjeha. Ima troje djece, tri kćeri i četvero unučadi. Suprug je preminuo tako da je kod kuće sama. Prvi susret sa svilom ju je očarao i od tada je znala da nikada neće odustati. Slika motive grada i panoramu čitavoga grada i to uspješno prodaje u galeriji u centru Dubrovnika.

Ana_Kolar

GORDANA BOLJKOVAC, umirovljenica

„Zgodno, zabavno, odlično! Uživam i veselim se. Hvala na poduci“

Ana_Kolar

JASNA MOKOS, u mirovini

radni vijek je provela radeći u muzeju u Zagrebu. Studirala je povijest umjetnosti i ovo joj nije prvi pokušaj gdje se okušava u likovnom izražavanju. Prije nego je došla obitelj bila je likovno aktivnija. Sada je doma sama, do unučića putuje, ali ima prostor za sebe i sada konačno uživa u svom vremenu. Radionice su joj zabavne i izazovne.

„Sa zadovoljstvom sam sudjelovala na likovnoj online radionici u sklopu projekta “Oboji dan”. Zahvaljujem udruzi Prozor, gospodi Mirti i “likovnoj ruci vodilji” gospođi Sunčici koje su mi pomogle  obojiti dane. Nadam se nastavku.“

oboji dan

MARIJA BARUN (67), umirovljenica

„Super pristup kreativnom izražavanju, oduševio me!“

„Odlična likovna radionica, veoma zanimljiva i jako lijepo, šteta što nisam bila od početka!“

Ana_Kolar

ANKICA MANDUŠIĆ (69), umirovljenica

bavi se slikanjem akrila na platnu, surađuje sa suvenirnicom, oslikava školjke i kaže da može čitav stari grad staviti na školjku. Pridružila se našim radionicama sa svojim sugrađankama Dubrovčankama.

„Zahvaljujem na poučnom i lijepom druženju.“

Ana_Kolar

LUCE SERDAREVIĆ (68), umirovljenica

Živi sama. Prvi puta sudjeluje u ovakvim radionicama. Jako je zadovoljna, što pokazuju i njeni vrlo uspješni radovi.

„Bilo je prekrasno, nadam se da ovo nije kraj.“

oboji dan

VIKICA ŠALIĆ (63), umirovljenica

„Bilo jako zabavno i novo za mene. Ekipa odlična! Slikarica super vodi kroz cijeli tečaj. Hvala.

Ana_Kolar

VESNA KOVAČEVIĆ (76), umirovljenica

ekonomist po struci. Gospođa Vesna prije je intenzivno je čuvala unuke i sad je pronašla vrijeme za sebe pa pohađa sve radionice koje je zanimaju pa se prijavila i na našu.

„Prije cca godinu dana sudjelovala sam na dvjema  zoom radionicama, koje su mi se jako svidjele pa sam jedva dočekala ponovo se uključiti u neku sličnu. Ukratko svidjela mi se iznad očekivanja“.

Ana_Kolar

ĐURĐA NOVAKOVIĆ (69)

Gospođa Đurđa vrlo je zaposlena umirovljenica. Aktivna je u udruzi umirovljenika grada Zagreba ali je pronašla malo vremena i za naše online likovne radionice.

oboji dan

SLAVA BELJAN (63), umirovljenica

Po struci ekonomist. Dosad je bila na raznim radionicama i bavila se slikanjem nekoliko godina. Prijavila se na naše radionice da vidi kako će to online funkcionirati.

„Izuzetno sam zadovoljna radionicama.Prvi put sam na ovakvoj virtualnoj radionici i sve pohvale profesorici i organizatorima“.

Ana_Kolar

ZDENKA HABUŠ (55)

Gospođa Zdenka je među našim mlađim polaznicima. Po struci je frizerka, ali ne radi u struci jer je trenutno majka njegovateljica.

„Super mi je radionica i oslobađa se umjetnica koja je čučala u meni cijeli život.“

Ana_Kolar

SPOMENKA MRŠIĆ (58)

„Prekrasna radionica, opuštajuće je i jako lijepo organizirano!“

oboji dan

BOŽICA SMOLJAN (72), umirovljenica

Vrlo je angažirana i ponosna baka dvije unučice koje su joj dosta zaokupirale jutarnje termine pa iako se voli likovno izražavati dolazila je na radionice kad je uspjela uklopiti termin u raspored.

„Radionica je izuzetno zanimljiva i inspirativna! Jedva čekam idući put!!!“

Ana_Kolar

MARIJA VRBNJAK (71), umirovljenica

Gospođa Marija je konobarica po struci, dosad nije imala dodira s likovnim radionicama i ovo joj je bilo vatreno krštenje ali se jako veselila izazovu.

„Bilo je predobro.“

Ana_Kolar

SNJEŽANA ŽIVČIĆ (57), umirovljenica

Radila je kao policijski službenik.  Vodi sindikalnu podružnicu i uključuje svoje članove u razne aktivnosti i projekte pa je tako svoje članove i u naš projekt Oboji dan.

„Dojmovi radionice su fascinantni jer još nisam sudjelovala na online radionici. Uglavnom edukativnog karaktera, što je bitno“.

oboji dan

VESNA LISEC (63), umirovljenica

po struci krojačica. Gospođa Vesna s velikim entuzijazmom i radošću sudjelovala je u svim našim radionicama.

„Prekrasno, opuštajuće i smirujuće!“

Ana_Kolar

DANKO KLASAN

Gospodin Danko je vrlo aktivan, za sebe kaže da „ima sve hobije“. Voli slikati  i već učestvuje u nekim likovnim radionicama.

“Hvala vam na ugodnom druženju.  Radionica odlična, iskustvo neprocjenjivo.“

Ana_Kolar

BRANKICA MARETIĆ, učiteljica po struci, u mirovini

Jedna od najvećih radosti joj je kućni ljubimac zec s dvostrukim imenom Miki Srećko.

„Samo jedna riječ – neopisivo. Jako lijepo i sviđa mi se!“

oboji dan

ISKRA MEHMEDAGIĆ (76), umirovljenica

Gospođa Iskra velika je ljubiteljica likovne umjetnosti, čest posjetitelj izložbi i s velikim teoretskim znanjem svih likovnih pravaca i umjetnika.

„Zgodno, zanimljivo i prekrasno.“

Ana_Kolar

TEREZIJA GABRIŠA (76), umirovljenica

„Ostala sam bez riječi! Mislim da sam danas dobila nešto što sam dugo željela!“

Ana_Kolar

VERICA RUKAVINA (71), umirovljenica

„Svaki puta se iznenadim kako me ponese i zaigra! Odlično, hvala!“

„Jako sam sretna da sam tu jer su mi kolegice spomenule da se u mirovini posvetim slikanju no dosad nisam, i na kraju uživam!

oboji dan

JADRANKA CULOVIĆ (56)

Gospođa Jadranka još je u radnom odnosu, po struci građevinski tehničar ali ne radi u struci nego u računovodstvu. Osnovala je udrugu kreativaca i upoznata je s raznim tehnikama. Nekad i sama drži radionice, ali ne likovne. Online radionice su joj nešto novo i veselila se izazovu.

„Novo, izazovno, zanimljivo. Drago mi je što sam se priključila.“

Ana_Kolar

PAVAO ANTOLIĆ (73), umirovljenik

Gospodin Pavao je ljubitelj pasa i likovne umjetnosti. Član Hrvatskog likovnog društva a bio je i u udruzi Hoby Art. Već je mnogo puta izlagao svoje radove na raznim izložbama.

„Izvrsna ideja za puštanje mozga na pašu!“

Ana_Kolar

DRAGICA RADEK (73), umirovljenica

ljubiteljica nordijskog hodanja.

„Za prvi puta super, veselim se idućem dolasku!“

JADRANKA ĆALETA (65), umirovljenica

Završila je tekstilno-tehnološki dizajn ali nikad nije radila u struci nego u računovodstvu. Voli slikati i zadnje četiri godine pohađa razne likovne radionice. U prilog koliko je zadovoljna govori i činjenica da se aktivno uključila u još dva ciklusa naših radionica.

„Zabavna i zanimljiva radionica. Naučila sam nešto novo i sigurno ću se još poigrati ovim tehnikama.“

Marljiva, pozitivna i puna ideja, svakako jedan od najvećih talenata koje smo vidjeli.

Ana_Kolar

KATARINA VUGRINEC (88), umirovljenica

Živi u Domu umirovljenika u Dubravi. Radila je kao domaćica i u bolnici. Bila je redovita i marljiva na našim radionicama. Svidjele su joj se iako nije crtala od osnovne škole.

 

 

Ana_Kolar

STEFANIJA FANTELA (71), umirovljenica

Baka petero unučadi od kojih još dvoje vrlo aktivno čuva pa mora jako dobro uskladiti vrijeme da bi se bavila onime što voli. Bavila se već slikarstvom, voli apstrakciju a dobila je i godišnju nagradu za svoja umjetnička djela.

KATA BREBRIĆ (79), umirovljenica

Bila je kućanica, odgojiteljica, poljoprivrednica i kooperantica. Sad je u domu umirovljenika gdje je našla dobre prijateljice i zadovoljna je. Pedantna, precizna i marljiva, uvijek nas je uveseljavala svojim maštovitim radovima.

Ana_Kolar

BLAŽENKA LEVAK (79), umirovljenica

Radila je kao blagajnica na pošti i u tvornici autobusa. Kad je išla u školu nije voljela crtanje. Ipak je došla da vidi što se na radionicama radi, svidjelo joj se i ostala je.

 

Ana_Kolar

GORDANA STRUGAR (68), umirovljenica

Računovotkinja po struci,  baka dvoje unuka koji već pohađaju školu pa sad ima vremena za sebe. Više se bavila glinom ali u doba korone više se ne može u puno prostora i paše joj online radionica.

„Jako sam zadovoljna radionicom. Lijepo provedeno vrijeme i inspirativno druženje. Uvijek nešto novo saznamo.“

KATARINA JURKOVIĆ (88), umirovljenica

Gospođa Katarina je radila u bolnici s djecom. Sada je u domu umirovljenika i zahvalila nam je na ovim zabavnim radionicama koje su joj se svidjele od samog početka.

Ana_Kolar

MILKA KOZINA (86), umirovljenica

Gospođa Milka je ponosna majka i baka. Operirani kuk i štap je nisu spriječili da nam se pridružuje svaki petak na radionicama. Rekla nam je kako joj je bilo jako lijepo i da joj je drago što se priključila.

 

Ana_Kolar

RUŽA BULJAN (84), umirovljenica

Radila je u proizvodnji u Badelu.  Zadovoljna je u domu umirovljenika jer je bila sama. O našim radionicama kaže da je bila malo iznenađena jer dugo nije radila  ništa slično ali super je.

JOSIP DEČKO (80), umirovljenik

Gospodin Josip, u tandemu s gospodinom Dragecom, svaku radionicu činio je posebnom. Rekao nam je kako mu je bilo jako zabavno i da je jako zadovoljan svojim radovima.

Ana_Kolar

KATICA ŠOLČIĆ (77), umirovljenica

Naša nježna gospođa Katica otkrila nam je da ima tri divna unuka u Zagrebu. Uživala je na svakoj radionici i bilo joj je jako zanimljivo.

Ana_Kolar

KATA KOVAČIĆ (83), umirovljenica

Gospođa Kata je bogata s dvoje unučadi i troje praunučadi. Bila je domaćica. Bavila se ručnim radom, većinom je izrađivala goblene, imala je veliki vrt koji je voljela uređivati. Radionice su joj popunile slobodno vrijeme i bez njih bilo bi joj dosadno.

RENATA MUŽAR (66), umirovljenica

„Prekrasno mi je bilo družiti se s vama. Naučili smo mnogo i to nam je baza za dalje“.

Ana_Kolar

DRAGO BASAR (83), umirovljenik

Gospodin Dragec, koji nam je svojom posebnom osobnošću uljepšavao svaku radionicu, za vrijeme radnog vijeka radio je kao strojovođa u Zagrebu. Otkrio nam je da ima jednog sina i dvije unuke. Zahvaljuje nam na divnim i zanimljivim radionicama.

Ana_Kolar

RUŽA MLADIĆ (92), umirovljenica

Jedna od naših najstarijih polaznica, gospođa Ruža uživala je u crtanju i bojanju. Prije mirovine bila je domaćica, ima kćer i dvije unuke.

JADRANKA KNEŽEVIĆ (64), umirovljenica

Frizerka po struci. Završila je školu u Beču i puno crtala. Gospođa Jadranka naš je stradalnik od potresa. Živjela je u Markuševačkoj Trnavi i obožavala šetnje šumom s unucima jer ju to opušta. Danas je, silom prilika, u Podbrežju i zadovoljava se pješačenjem u naselju.

„Oduševljena sam, jako me se dojmilo.“

Ana_Kolar

JASNA GRŠKOVIĆ (73), umirovljenica

Gospođa Jasna je farmaceut po struci. Voljela je putovati  ali zbog situacije se sada bavi drugim aktivnostima. Crta i vježba rumbu.

„Radionica je vrlo zanimljva i lijepo koncipirana. Razveselila me u ova luda vremena, a najvažnije je što sam dosta i naučila.“

Ana_Kolar

LJUBICA BANOVIĆ (65), umirovljenica

Gospođa Ljubica je friško u mirovini i kaže da se teško privikava na novi koncept dana. Profesorica po struci, radila je kao ravnateljica. Što se tiče likovnosti, misli da joj to nije jača strana ali voljna je bila pokušati.

„Nisam vjerovala da će me toliko zaokupiti rad u radionicama. Jako sam zadovoljna i veselim se novim likovnim izazovima.“

SANJA KANIŽAJ

Gospođa Sanjica još je u radnom odnosu.  Ima dvoje djece i jednog unuka. Voli jako crtati i učiti. Nema iskustva preko zoom-a ali se dobro snašla.

„Bilo je super. Moji crteži mogu ispričati lijepu priču“.

Ana_Kolar

ZALKIDA HADŽIBEGOVIĆ (71), umirovljenica

Gospođa Zalkida već je pohađala radionice preko zoom-a. Aktivna je članica likovne udruge umirovljenika Prečko 50+. Pomnosna je na grupu jer puno rade i izlažu. Slika za svoju dušu akvarel, pastel i temperama a nedugo je počela s akrilom i oduševila se. 

„Na ovoj radionici uvijek naučim novo i zanimljivo i poticajno“.

Ana_Kolar

ĐURĐICA JELENC (73), umirovljenica

Gospođa Đurđica već je dugo u mirovini, jedan dio je čuvala djecu. Po struci je komercijalist. Jako voli planinariti i time se bavila godinama ali sada sve manje zbog velikih problema s koljenima. Da ispuni vrijeme išla je na radionice keramike, engleskog i francuskog jezika. Druži se i u udruzi u kvartu.

„Bilo je baš interesantno i vedro“.

MIRNA PAJNIĆ (69), umirovljenica

Fotografkinja, vedra duha i pozitivnih misli. Ima dvije unuke. Doselila se u Zagreb prije dvije godine, kako se pokazalo, u najnezgodnije vrijeme zbog korone i zatvaranja. Jako davno je crtala, preko zoom-a nikad nije radila, pa je veseli novo iskustvo.

„Puno hvala, odmor za dušu, što se mene tiče moglo bi i duže, vrijeme mi je protutnjalo kao tren“.

Ana_Kolar

NATALIJA MATIĆ

Još u radnom odnosu i pašu joj termini popodne. Zadnji put se likovno izražavala u osnovnoj školi, nešto malo u izviđačima. Radionice joj super dođu kao relaksacija nakon posla i želi razviti nove vještine.

„Krenula sam sa znanjem nule, a vidi me sada. Hvala još jednom“.

Ana_Kolar

RUŽICA ANTIĆ (55)

Gospođa Ružica je još u radnom odnosu i imala je peh da radi u dvije smjene i sva četiri termina bila su joj u radno vrijeme. Uspjela je prisustvovati nekim radionicama jer je bila na godišnjem odmoru a ostale je radove samostalno radila za „domaću zadaću“ uz pomoć informacija od prijateljica i preko naše wapp grupe.

BLANKA SALKIĆ (68), umirovljenica

Ima iskustvo likovnih radionica. Odlaskom  u mirovinu aktivno se uključila u likovnu grupu u zakladi Zajednički put. Gospođa Blanka ima neka likovna znanja ali veseli je što će naučiti nešto novo.

„Oduševljena sam radionicom, nešto novo u čemu se moglo uživati. Uz to dobili smo nova znanja obzirom da se voditeljica radionice potrudila da nas dodatno educira“.

„Poučno, edukativno, inspirativno i prekrasno druženje“.

Ana_Kolar

GORDANA ALEBIĆ (55)

Gospođa Gordana još je u radom odnosu pa joj paše popodnevni termin. Voli i ima razne hobije a sad se odlučila okušati u crtanju. Početnik je ali veseli je.

„Srijede za uživanciju“.

Ana_Kolar

LJUBICA VLAHOVIĆ (68), umirovljenica

Sama živi od kad joj je suprug umro. On je zaslužan za njen interes za likovnu umjetnost jer se bavio slikanjem i preko njega joj se to približilo. Nikad nije mislila da će se time probati baviti ali joj je susjeda oduševljeno pričala o našoj online likovnoj radionici pa je odlučila probati.

MILICA KOPIĆ (74), umirovljenica

Magistar kemijskih znanosti, radila je u INI u istraživanju. Ima dvoje djece i troje unučadi.

Iako vrlo samozatajna, njeni radovi su nas oduševljavali. Gene za slikanje svakako je prenijela i na iduće generacije, sina i unuka.

Ana_Kolar

GORDANA IGRČIĆ (70), umirovljenica

Radila je u osnovnoj školi kao profesorica hrvatskog jezika. Obožava likovnu umjetnost i ima osjećaj, kad bi sad išla studirati, izabrala bi ako ne likovnu akademiju onda svakako povijest umjetnosti.

Gospođa Gordana sama nam je rekla nije vješta s tehnikom i iako je u početku radila kod nas u uredu na kraju se toliko izvještila da se bez problema spajala od kuće.

„Bilo je jako zanimljivo i inspirativno.“

Ana_Kolar

BISERKA BANOVIĆ

„Odlično se zabavljam i učim i baš sam jako zadovoljna“.

KATICA GRGOŠIĆ (86), umirovljenica

Gospođa Katica je živahna dama koja se s veseljem priključila radionicama. Iako je boli rame ne dozvoljava da je to ometa u njenim aktivnostima. Puno radi rukotvorine u domu, a uživala je i u slikanju.

Ana_Kolar

KATARINA LUDAŠ (79), umirovljenica

Gospođa Katarina također je stanovnica doma umirovljenika. Za kretanje se pomaže hodalicom ali to je ne sprečava u njenim aktivnostima. Tiha i samozatajna, ali voli slikati i čitati knjige. Bila je uzor svojim kolegama u grupi i napravila je najviše radova.

Ana_Kolar

JASNA HRVOJ (72), umirovljenica

Po struci profesor rehabilitator . Radila je kao ravnateljica dječjeg vrtića. Ima dvoje djece i troje unuka.

„Jako lijepo, relaksirajuće, veselim se svakom susretu bez obzira na rezultat.“

MARIJA ŽAFRAN (90), umirovljenica

Gospođa Marija također je stanovnica doma umirovljenika i iako je u respektabilnim godinama još vozi auto i to joj puno pomaže u kretanju po gradu.

„Jako mi je lijepo i jako sam sretna što se družimo. Dobro nam dođe da malo skratimo vrijeme“.

Ana_Kolar

ŽELJKO TOBOLČEVIĆ (66), umirovljenik

Radionicama skratim vrijeme i „ubijem“ dosadu. Napravim koliko mogu, ali sam zadovoljan.

Gospodin Željko skroman je u priči o svom talentu ali dok čeka da radionica započne uvijek nam nacrta neku krasnu sličicu s temom po svom izboru.  Jedini je muškarac u svojoj grupi, on bi rekao „blažen među ženama“ i iako stvara jednom rukom svi su fascinirani njegovom kreativnošću i idejama.

Ana_Kolar

MARICA KAJGANA (80), umirovljenica

Teško radim zbog oduzetosti ruku. Imam problem s držanjem pribora u ruci i prezadovoljna sam svojim radovima.

JASNA KOMERIČKI (66), umirovljenica

Ponedjeljkom se igramo, zabavljamo i družimo!

Ana_Kolar

MILENA MIHALJEVIĆ (91), umirovljenica

”Zezamo se i crtamo, a kada lijepimo, malo lijepimo i po rukama.”

Ana_Kolar

MARIJA KROŠNJAR (72), umirovljenica

”Najbitnije je da se družimo i zabavljamo. Jako sam zadovoljna.”

ZLATICA KUPREŠAK (68), umirovljenica

„Prekrasno!“

Ana_Kolar

MIRA ŠOIĆ (81), umirovljenica

”Lijepo je crtati, možemo i još malo, uživali bi još više.”

Ana_Kolar

ŠTEFA PLJUŠĆEC (83), umirovljenica

”Svaki tjedan jedva čekam ponedjeljak da se malo zabavljamo.”

ĐURĐA GRADEČAK (59)

„Nisam crtala od osnovne škole. Bilo mi je super i svi moji radovi idu doma na zid“.

Ana_Kolar

LJUBICA STANOJČIĆ (70), umirovljenica

„Oduševljena sam radionicom“.

Ana_Kolar

MARIJANA TOMIČIĆ (63), umirovljenica

Samozatajna gospođa Marijana uvijek nam je napravila nešto posebno čemu smo se divili.

BRANKA VAKULA (85), umirovljenica

radila je u pošti na sortiranju pošiljki. Iako je u poznim godinama i malo je ograničena radom ruku, veselile su je radionice i od jutra bi s velikim iščekivanjem čekala početak. Iako je na početku mislila da joj to nikako neće ići, na kraju je svoje radove podijelila prijateljima kojima su se sviđali.

„Žao mi je što je tako brzo završilo, bilo je to divno iskustvo i ponovila bih opet“.

Ana_Kolar

ANA MARTINEC (77), umirovljenica

„Baš me razveselilo vratiti se u dane mladosti. Hvala Vam“.

Ana_Kolar

IVAN VAKULA (79), umirovljenik

Radio u pošti, često putovao u pratnji pošiljki. Zbog apneje gospodin Ivica ima problema s koncentracijom i pažnjom ali supruga se uključila pa je odlučio sudjelovati s njom koliko bude mogao.

„Jako sam zadovoljan, lijepo smo se družili i iznenadio  sam sam sebe. Hvala cijeloj  ekipi u organizaciji i izvedbi ovih likovnih radionica“.

NIKO (71) I MARIJA RADOBULJAC (70), umirovljenik, umirovljenica

Bilo je super, hvala na divnom iskustvu!

Ana_Kolar

VJEKOSLAVA ŽIVKO (76), umirovljenica

Dojmovi ovih radionica sigurno neće dugo proći. Bilo mi je jako zanimljivo te jako opuštajuće. Hvala.

Ana_Kolar

ĐELKA BORIĆ (73), umirovljenica

Hvala vam svima na novom divnom iskustvu. Radionice su divne i velika hvala Sunčici na strpljenju s nama.

IVANICA STUPAR (71), umirovljenica

Bilo je zabavno i zanimljivo, jedva sam čekala nova iskustva i nove avanture!

Ana_Kolar

ALOJZIJA ŠKORO (77), umirovljenica

„Bilo je zabavno, jako zanimljivo i ekstraktno.

Ana_Kolar

GORDANA ENGELMAN (75), umirovljenica

Bilo zanimljivo i nezaboravno. Najdraža tema radionica mi je bio Miro. Ispalo je jako smiješno, i nisam znala kako da isperem boje sa sebe, ali puno sam se zabavila!

ANKA POREDSKI (83), umirovljenica

Gospođa Anka, kojoj ovo nije prvo iskustvo s likovnim radionicama, pridružila nam se s velikim uzbuđenjem. Bavila se heklanjem za malene „Palčiće“ te razno raznim slikanjem. Prije mirovine radila je kao trgovac, dok je sada „baka servis“. Pohvalila nam se kako je bogata jer ima četvero unučadi te petero praunučadi.

Ana_Kolar

JOSIPA GECAN (78), umirovljenica

Jako sam se veselila novom iskustvu u životu. Pored svega što sam naučila, dobro sam se i zabavila. Hvala vam što ste nam to omogućili.

Ana_Kolar

IVKA JURIĆ (77), umirovljenica

Sve je bilo super, odlično, zabavno. Drago mi je što sam sudjelovala.

ANGELINA ARBANAS (66), umirovljenica

Moram priznati da kada sam se prijavljivala nisam mogla ni zamisliti da će mi biti ovako dobro. Samim time što sam doma za laptopom na radionici vam je veliki plus jer me inače po lijepom vremenu ništa ne može zadržati doma. Voljela bih se pridružiti nekoj drugoj grupi da sljedeće tmurne i hladne dane malo obojim bojama. Jako mi se dopalo iako sam mislila da neću moći. Iskreno sam se uplašila svaki put kada sam vidjela zadatak, ali čovjek krene, dobije inspiraciju i uspije.

Ana_Kolar

ANTUN KRAMARIĆ (80), umirovljenik

Gospodin Antun Kramarić rekao nam je kako je u mirovini preko 25 godina. Za vrijeme radnog vijeka radio je kao skladištar u Chromosu. Ima jednu kćer te dva unuka. Jako voli ići na izlete te mu je ovo bilo novo iskustvo koje ga je jako razveselilo.

Ana_Kolar

IRENA SARA MRAZ (70)

Jako zanimljive radionice. Rad na temu Mondriana ću imati na zidu kao uspomenu na ove prekrasne radionice.

JELICA BATIĆ (67), umirovljenica

„Mogu reći da mi je bio užitak raditi u svakoj grupi u kojoj sam prisustvovala te sa gospođom Sunčicom. Ova grupa me razveselila. Unijela sam neke novine u svoj život, nešto novo naučila što mogu prenijeti dalje te upoznala nove ljude. Sve što čovjek nauči to je korak dalje. Bilo je lijepo družiti se s vama, lijep pozdrav svima.

Ana_Kolar

MIRA JANKOVIĆ (77), radnica

„Ja sam zapravo jako zadovoljna s ovom radionicom te s gospođom Sunčicom. Svaki sat mi je bio izazov, a ponajviše Cezanne. Izvrsno ste zamislili cijeli program i vodili nas kroz tečaj. Ja sam isto predavala i nevjerojatno mi je koliko mi paše ovaj način vođenja radionica. Cijeli dan jedva čekam da grupa počne s radom, a nažalost tako smo brzo završili.

Ana_Kolar

GORDANA BOGDAN BOHAČEK (70), umirovljenica

Ja moram reći da me je oduševila raznovrsnost tehnika i tema na radionica. Podržavam kompletno Vaš rad. Hvala Vam puno što ste nas ohrabrivali kroz sve radionice. Hvala i gospođi Mirti što me je priključila na radionice. Baš nešto najljepše što mi se moglo dogoditi u zadnje vrijeme.

KRISTINA KARLOVIĆ

„Radionica me oduševila, baš sam se oslobodila stresa, odmorila i dobro se zabavila- Bilo mi je super družiti sa vama. Hvala vam svima. 

Ana_Kolar

BLANKA PERETIĆ (62), radnica

Meni se jako svidjelo. Ja sam vam ponekad bila umorna jer radim do pola 6 i odmah stižem doma na radionicu. Bilo mi je jako zanimljivo zato što je bilo apstraktnoga i različitoga i bilo je drugačije od ostalih radionica na kojima sam sudjelovala. Jako mi se svidjelo kako je gospođa Sunčica to nama prezentirala, baš kao u školi, po etapama. Uvodni dio i sve lijepo razrađeno te nas je na taj način motivirala na ono što je trebalo raditi. Bilo je lijepo svakog ponedjeljka družiti se sa vama na našim likovnim radionicama. Bilo je zanimljivo, neobično i puno  smo mogli naučiti. Pohvala našoj voditeljici i hvala svima s kojima sam se družila ovako online, nadam se da ćemo se opet družiti.

Ana_Kolar

DANICA TOPIĆ (61), umirovljenica

„Ja sam jako zadovoljna. Naučila sam neke stvari te ću ih sada  prenijeti unukama koje su oduševljene mojim radovima. Iako sam mislila da ćemo više učiti o osnovama slikanja i ovo mi je dobro išlo. Mislim da ću se priključiti i nekoj drugoj grupi da si malo ispunim slobodno vrijeme.  Nikada nisam previše crtala izuzev torta što radim i uređujem, a sada sam toliko zainteresirana da mislim da bih mogla malo na internetu istražiti neke video lekcije da više naučim. Bilo mi je super, puno novih ljudi i poznanstva. Puno hvala i gospođi Sunčici. Hvala na lijepom i ugodnom druženju. Nadam se da ćemo se vidjet i u sljedećoj grupi.

VESNA ŠOPREK (69), umirovljenica

Bilo je jako zanimljivo i ugodno na radionicama. Hvala Sunčici i Mirti na provođenju ovako divnog projekta.

Ana_Kolar

DRAGICA ŠKENDER (76), umirovljenica

Na radionicama mi se jako svidjelo. Atmosfera je bila opuštajuća i divna i uspjela sam na dva sata malo opustiti moždane vijuge.

Ana_Kolar

BARA OŠTRIČKI (72), umirovljenica

„Bilo je jako lijepo. Uživala sam u svakoj temi ovih predivnih radionica. Hvala vam puno na svemu.

Ana_Kolar

MARIJA AHEC (79), umirovljenica

Dugo sam u mirovini i ova radionica mi je unijela neke novosti nakon dugo vremena. Uz zanimljivu i interesantnu radionicu družila sam se i sa svojim društvom što je upotpunilo cijeli dojam

NADA BLAŽEVIĆ (66), umirovljenica

U mirovini sam 10 godina. Uz unuke nađem vremena za otići na ovu radionicu punu novosti i iskustva. Nove tehnike i druženje s mojim prijateljicama ispunilo mi je vrijeme ovih osam tjedana. Jako zanimljivo, interesantno i poučno iskustvo.

Ana_Kolar

ANA BUNJEVAC (80), umirovljenica

Radionice su jako zanimljive i radovi super napreduju. 0duševljena sam radionicama.

JELENA PAVLIĆ (78), umirovljenica

U mirovini sam 26 godina i ovo mi je malo ispunilo vrijeme. Uživala sam u druženju na radionicama s poznatom ekipom, a i slikanje dobro dođe za vježbanje ruke.

Ana_Kolar

VESNA DEVETAK (75), umirovljenica

Jako nam je lijepo, uživamo, odmaramo se psihički i fizički i ne mislimo na covid.

Ana_Kolar

MARGARETA CAPAN (78), umirovljenica

U mirovini sam već 30 godina, ruke ne slušaju, ali lijepo nam je i družimo se. Radionice su odlične i vrijeme nam brže prolazi.

Ana_Dikanovic

ANA ĐIKANOVIĆ (78), umirovljenica

„Imam 78 godina. Korisnica sam u Zakladi Zajednički put. Osim ostalih pogodnosti u njoj,  sa svojih sam 70 godina počela i slikati. Čini mi se da sam dosta napredovala, a u Nijansama sam dobila uz ostale sudionice mogućnost za napredovanje. Zato sam neizmjerno zahvalna.😘👍🥰“

Ana_Kolar

ANA KOLAR (68), umirovljenica

„Sklonost prema likovnom izražaju gajim od osnovne škole, ali sam se amaterskim slikanjem počela baviti unazad 3 godine. 

“Oboji dan” mi je prva ozbiljnija radionica. Dala mi je vjeru i podstrek da nastavim s ovim hobijem koji me ispunjava i veseli. Iako imam 50- ak likovnih radova kao samouka slikarica, ovi radovi iz naše radionice su mi posebno dragi jer su veliki izazov u tehnikama koje sama ne bih nikad izabrala. Veseli me svaki naš susret i ne propuštam niti jednu radionicu.

Ja jesam u mirovini ali nemam mira, uz likovnu radionicu pjevam u zboru, bavim se jogom, izradom prirodne kozmetike. A čuvam i unučiće s ljubavlju i zadovoljstvom.“

Ana_Kolar

BISERKA KOVAČ (75), umirovljenica

Rođena je 01.listopada 1946. godine.

„Bilo je u svakom slučaju drugačije iskustvo jer je bilo preko Zoom-a. Svakako mi je bilo drago učestvovati.“

Ana_Dikanovic

BLAŽENKA KOSTELAC (71), umirovljenica

„Ovo je jako interesantno, nešto novo. Baš su lijepe radionice, a da ne kažem kako uživam u ugodnom prijateljskom druženju.“

Ana_Kolar

BONKA MILJEVIĆ (74), umirovljenica

Rođena 19. travnja 1947. godine gospođa Bonka je radila kao ekonomski tehničar u proizvodnji i administraciji. Priznala nam je da koliko god je lakše raditi s papirima ipak joj je najljepše bilo raditi s ljudima. Kako bi ispunila vrijeme u mirovini gospođa Bonka posjeduje vrt i mali zoo koji čini jedanaest mačaka, tri psa, kokice i malene koze.

„Bilo mi je zanimljivo. Iako volim crtati ovo mi je bilo novo iskustvo. Preporučila bih i drugima.“

Ana_Kolar

DANICA KOSTADINOVIĆ (84), umirovljenica

„Prvi susret s naprednom tehnologijom, s druženjem putem Zoom-a, jako mi se dopalo. Radionica izvrsna, uspjela sam uspješno odraditi svih osam.“

Ana_Dikanovic

DOROTEJA ČULO (71), umirovljenica

„Kao prvo zahvalna sam organizatorima Udruge Pozor na dobro osmišljenom projektu koji nam je u ovo doba pandemijske izoliranosti omogućio kreativno druženje.

Za mene ova likovna online radionica Oboji dan ne samo da je obojila dan već i moju treću životnu dob. Nakon 50 godina ponovno sam počela slikati i sada mi je svaki susret kao jedna avantura u nepoznato – nova tehnika, drugačije viđenje stvarnosti i otkrivanje same sebe. To je uvelike zasluga naše mentorice Sunčice koja me je svojim pedagoškim metodama uspjela motivirati i voditi u mojim prvim pokušajima.

Imam 71 godinu, u mirovini sam već 6 godina, volontiram u Zakladi Zajednički put gdje vodim englesku radionicu i ubuduće namjeravam što više slobodnog vremena provesti slikajući.“

Ana_Kolar

DRAGICA KRAMARIĆ (77), umirovljenica

Gospođa Dragica jedna je od naših najveselijih polaznica. Toliko su joj je svidjele radionice da je na idući ciklus dovela supruga i dvije prijateljice. Uz nju su radionice uvijek orile od smijeha.

 

Ana_Kolar

DUBRAVKA PEJNOVIĆ (65), umirovljenica

Iako totalno neiskusna u crtanju pridružila se radionicama na nagovor sestrične. Toliko su joj se svidjele da je sudjelovala i u idućim ciklusima.

„Uživala sam svaki puta, hvala na novim iskustvima“.

Ana_Dikanovic

DUŠANKA VUJNOVIĆ (60),

Rođena je 12. veljače 1961. godine.

„Uživala sam okušavši se u ovakvom uzoru, i jako sam zadovoljna, hvala.“

Ana_Kolar

GORANKA LUGOMER ARMANO (69), umirovljenica

Gospođa Goranka nam se kroz cijeli ciklus radionica javljala s mora i uljepšavala nam pogled na susretima. Rekla nam je kako skuplja likovni pribor i da nam se s velikim zadovoljstvom priključuje u radionicama u nadi da će napokon početi koristiti sakupljeni pribor. Gospođa Goranka je inače u mirovini i s nestrpljenjem iščekuje dolazak unučice.

„Bilo je zanimljivo i izazovno. Meditativni trenuci neizvjesnosti, a nešto se stvori.“

Ana_Kolar

JASNA PERICA (70), umirovljenica

Gospođa Jasna rođena 02. prosinca 1951. godine. Umirovljenica je već 15 godina. Početkom mirovine počela se baviti izradom nakita te nam priznaje kako je puno stvari interesira te kako je ovo prva radionica kojoj se priključuje.

„Bila sam na mnogo radionica. Iskreno na ovoj sam se osjećala više nego ugodno. Žao mi je što je došao kraj, mada ja još trebam završiti započete slike što će biti još malo izazova za mene.“

Ana_Dikanovic

JELKA ŽALAC (81), umirovljenica

Rođena 28. veljače 1940. godine gospođa Jelica završila je Školu učenika u privredi, tekstilnu struku. Za vrijeme radnog vijeka radila je kao strojopletilja. Sada je u mirovini. Živi sa suprugom, a najveći ponos su joj četiri unuka i troje praunučadi.

„Bilo mi je predivno. Ispunila sam si vrijeme i sretna sam što sam se uključila u radionicu.“

Ana_Kolar

KAJA PERKOVIĆ (55),

Još u radnom odnosu, odgajateljica po struci, radi kao teta u vrtiću. Priključila nam se zajedno sa kćeri Jelenom koja ima cerebralnu paralizu ali jako voli slikati. Već deset godina bave se art terapijom.

Ana_Kolar

KSENIJA GUGIĆ (69), umirovljenica

Gospođi Kseniji neki su se zadaci činili prilično zahtjevni ali ih  je uspješno i savladala i stvorila prekrasne uratke.

„Hvala na inspirativnim radionicama!“

Ana_Dikanovic

LIDIJA PEJNOVIĆ (65), umirovljenica

„Predivno iskustvo, nova prijateljstva. Vratila sam se u osnovnu školu kada mi je likovni bio najdraži predmet.“

Ana_Kolar

LJILJANA GRGIĆ (60), umirovljenica

„Ovo je jako dobra tematika i jako je dobro osmišljeno, ali nisam očekivala da ćemo naučiti ovako puno. Naučila sam puno o različitim umjetnostima što mi je jako drago iako nisam neki talent. S obzirom da smo bili online bilo je super, skoro kao da smo bile skupa na istom mjestu. Što se tiče samog predavanja i Sunčicinog vodstva to mi je bilo fenomenalno. Bilo bi još bolje da smo mogli biti sa Sunčicom u prostoru u slučaju ako zapnemo da nam pomogne.“

Ana_Kolar

MARIJA ČAR (70), umirovljenica

Gospođa Marija rođena je 05. rujna 1951. godine. Iako joj vrijeme u mirovini ispunjavaju unuci, našla je vremena za sebe i pridružila se radionicama kako bi se družila i upoznala nove ljude.

„Vrlo zanimljivo, edukativno, vrijeme je proletjelo! Hvala vam puno! Od srca  vam hvala na prekrasnim trenucima, iako sam mislila da sam totalni antitalent, uspjeli ste izvući iz mene nešto što ni sama nisam znala da imam.“

Ana_Dikanovic

MARIJA MATOVINA (69), umirovljenica

Rođena 06. travnja  1952. godine gospođa Marija pridružila se našim radionicama zajedno sa svojim suprugom Milanom. Završila je srednju školu za ekonomskog tehničara te je imala sreću i raditi u svojoj struci do mirovine.

„Poštovanje i hvala gosp. Sunčici, gosp. Mirti  i strpljivom mladiću Draženu na trudu sto su poklonili nama   starijima uljepšati ovih 8 tjedana. Ugodno se i zabavno družiti  na radionici i susretati s novim tehnikama. Hvala Vam na trudu i super radionici, a koliko smo uspjeli Vi ćete ocijeniti, hvala od srca.“

Ana_Kolar

MARIJANA LJUBIĆ (67), umirovljenica

„Iako sam u mirovini, još uvijek predajem na medicinskom fakultetu.

Predivno iskustvo lijepo druženje stvaranje novih prijateljstva, a sa radionicama oduševljena. Slikajući vrijeme je proletjelo .Radionice su bile zanimljive sa mojim napretkom. Veselim se što sam dio ovog lijepog tima. Preporučam i drugima ovako zanimljivu radionicu.“

Ana_Kolar

MILAN MATOVINA (72), umirovljenik

Gospodin Milan rođen je 20. kolovoza 1949. godine i prvi je gospodin koji se okušao u našim radionicama. Prije mirovine radio je kao modelar, odnosno izrađivao je modele za strojeve. Zajedno sa suprugom Marijom ima dva unuka i dvije unuke.

„Radionice su jako kreativne. Zabavne su mi različite tehnike! Hvala Vam za ovih osam  lijepih  i  zanimljivih  tjedana.“

Ana_Dikanovic

MILENKA PETROVIĆ ŠEKORANJA (65), umirovljenica

Rođena je 05. travnja 1956. godine.

„Sve je bilo super i predivno. Bilo me strah kako ću se koristiti aplikacijom Zoom, ali na kraju sam sve naučila i shvatila da je jednostavno. Užitak mi je bio biti u društvu djevojaka, a osobito u stručnom vodstvu Sunčice. Sunčica je bila divna, davala nam je svima poticaj i vjetar u leđa.“

Ana_Kolar

NEDELJKA KASUMOVIĆ (63), umirovljenica

Gospođa Nedeljka rođena je 12. siječnja 1958. godine. Ima supruga, sina i kćer i ponosna je baka troje unučadi. Iako je sada u mirovini za vrijeme radnog vijeka radila je u trgovačkom centru.

Ana_Kolar

TEJA BOGADI (65), umirovljenica

„Drage moje, nisam nikad mislila da će me slikanje toliko zaokupljati. Slučajno sam se priključila, grupi u gerontološkom centru. Ubrzo sam sama počela crtati i mogu reći, da je svaka slika jedna moja meditacija. Inače, liječnik sam u mirovini, čitav život se bavim amaterskim pjevanjem. Nisam znala da ću imati još jedan prekrasan hobi. Bogatija sam za poznanstva sa divnim i prekrasnim ljudima. Nisam stigla sudjelovati u svim radionicama, nadam se, da ću se ubuduće više priključiti. Sve vas lijepo pozdravljam i želim svima mnogo ljubavi i veselja.“

Ana_Dikanovic

VESNA KORMAN (67), umirovljenica

„Od mog crtanja točka ,točka, točkica gotova je glavica. Uz pomoć voditeljice Sunčice i njezinih suradnika upoznala sam  različite tehnike crtanja. Zahvaljujem na trudu i online radionici koja me potiče da pokušam nešto novo u ugodnom druženju.“

Ana_Kolar

ZDENKA STIPLOŠEK (73), umirovljenica

Gospođa Zdenka rođena je 19. kolovoza 1948. godine u Zagrebu. Ima dvoje djece i troje unučadi. Vrijeme u mirovini provodi sa svojim suprugom. Posjeduje mali vrt koji s radošću obrađuje.

„Radionicama sam oduševljena. Vratili smo se u školske dane i veselim se sljedećem susretu. Moji dojmovi o Radionici su odlični. Program je baš prilagođen nama od 54+. Kroz program ste nas vodili znalački tako da damo od sebe više nego što smo mislili i hvala Vam na tome gđo Sunčice. Naši voditelji su bili znalci svoje struke (kaj bi bez Dražena), te nam pomagali i omogućili da izvršimo zadatke. Družili smo se, zabavljali, a bome i neka naučili. Žao mi je samo kaj nismo obradili kojeg našeg naivna. Hvala vam!“

Ana_Kolar

ZLATA PAPIĆ-GOSPODNETIĆ (68), umirovljenica

„Bilo je jako lijepo i poticajno, veselim se novim susretima“.

 

Ana_Dikanovic

STEVAN MUŽDEKA (86), umirovljenik

Gospodin Stevo je nedavno uselio u dom umirovljenika i još se privikava na taj život. Vrlo je tih i povučen ali se priključio našim radionicama i na kraju je zadovoljan jer je napravio krasne radove i malo skratio vrijeme.

oboji dan

JASMINKA CESAR – MILIČEVIĆ (66), umirovljenica

“Jako zanimljivo i inspirativno!”

Skip to content