Održana uvodna konferencija projekta

by | ruj 21, 2021

Dana 20. rujna 2021. godine održana je uvodna konferencija projekta udruge POZOR! „Oboji dan“ koja je ujedno bila i otvorenje izložbe radova polaznika prvog ciklusa radionica. Konferencija je održana ispred gradske knjižnice Dugave uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Uz novinare i članove udruge pridružili su nam se i polaznici koji su prošli svoje radionice.

Na samom početku gospođa Pavel Vrbanc, voditeljica knjižnice Dugave, pozdravila je nazočne te ispričala ponešto o samoj knjižnici.

Predsjednica udruge, Karolina Horvatinčić predstavila je udrugu i zahvalila svim polaznicima koji su sudjelovali na radionicama na uloženom trudu i prekrasnim radovima.

Mirta Bičanić, voditeljica projekta „Oboji dan“, opisala je projekt te pozvala polaznike da pogledaju svoje izložene radove u knjižnici.

Svrha projekta „Oboji dan“ je doprinijeti socijalnom uključivanju osoba starijih od 54 godine te promoviranje jednakih mogućnosti. Projekt zajednički osmišljavaju i planiraju udruga POZOR! I udruga Matica umirovljenika Pešćenica-Žitnjak.

Projektom se predviđa uključivanje osoba starijih od 54 godine u online likovne radionice i virtualne obilaske muzeja i galerija pod vodstvom likovnog pedagoga. Polaznici će tijekom pohađanja online aktivnosti, izraditi likovna djela u svojim domovima te ih samostalno ili uz pomoć volontera digitalizirati te će djela biti objavljena na online izložbama.

Svečano otvorenje izložbe

Svečano otvorenje izložbe

U knjižnici Dugave izloženi su radovi polaznika prvog ciklusa radionica. Svečano otvorenje izložbe održalo se 20. rujna 2021. godine. Izložba traje od 13. rujna do 09. listopada 2021. godine. Ovim putem zahvaljujemo Knjižnicama grada Zagreba, a posebice knjižnici...

Likovne radionice za umirovljenike: Učenje, druženje i kreativnost

Likovne radionice za umirovljenike: Učenje, druženje i kreativnost

Kroz projekt Oboji dan su organizirane online likovne radionice kojima je cilj razvijati socijalne, kreativne i digitalne vještine osoba starije dobi. “Čekajte samo trenutak, baš lijepim jednog Miróa”, rekla nam je gospođa Jasna Perica kad smo je zbog razgovora...

Grupa “Harmonija” – nova grupa s Borongaja

Grupa “Harmonija” – nova grupa s Borongaja

Grupe "Boje" i "Nijanse"  završile su svoj ciklus. Nastavljamo dalje u zanimljivom i edukativnom okruženju. Kroz kreativnost, zabavne i različite tehnike s grupom "Harmonija" koja je ujedno i nova grupa s Borongaja. Mali osvrt na radove naših polaznika te dio...

Skip to content